آموزش مسائل جنسی به نوجوانان
آموزش مسائل جنسی به نوجوانان
برای بسیاری از والدین صحبت درباره مسائل جنسی نوجوانان سخت می باشد. برخی از والدین هنگام راهنمایی کردن فرزندانشان خود را در تنگنا میبینند، به همین دلیل فاصلهای بین والدین و فرزندان ایجاد می شود. با ویکی ناب همراه باشید تا با آموزش مسائل جنسی به نوجوانان آشنا شوید.
بلوغ، اولین بهانه برای آموزش جنسی
وقتی فرزند شما به سن نوجوانی میرسد و اولین نشانههای بلوغ در او ظاهر میشود، وقت آن است که والدین درباره قسمتهای مختلف اعضای جنسی، بلوغ و تغییرات بدنی، آمیزش، رفتارهای جنسی نادرست همچون خودارضایی اطلاعاتی درست به او بدهند، هر چند درصد بالایی از بزرگسالان یا اطلاعات ناقصی در این زمینه دارند یا نمیدانند چگونه اطلاعاتشان را منتقل کنند، بنابراین در اولین قدم لازم است والدین از طریق مطالعه کتابهای مرتبط می باشد.
مخرب ترین راه های آموزش جنسی چست؟
خیلی از افرادی که سنین ۳۰ سال به بالا هستند معمولا در سن ۲۰ تا ۲۸ سال، تازه اندام تناسلی خود را بهتر می شناسند. در حالی که اگر در نوجوانی و سن نیاز جنسی نوجوانان اطلاعاتشان را بالا می بردند قطعا روی خود مدیریت و کنترل بهتری داشتند. بسیاری از این آسیب های جنسی خصوصا در دختران نوجوان به دلیل عدم اطلاع از اندام جنسی است. محدودیت را در این زمینه کنار بگذارید. مسائل جنسی باید از سن ۱۲ سالگی به نوجوان آموزش داده شود.
برخورد با نیازهای جنسی نوجوانان چگونه باید باشد؟
گام اول
گام اول در برخورد با نیازهای جنسی نوجوانان این است که بدانیم مطرح کردن اینگونه مسائل نه تنها زشت نیست بلکه در سلامت جنسی خود نوجوان نقش بسیار مهمی دارد. متاسفانه دستگاههای آموزشی و معلمان که خانواده دوم نوجوانان هستند، روی این مسائل مانور نمی دهند. تنها یک یا چند مشاوره تحصیلی در مدرسه به انتخاب رشته یا مشکلات درسی نوجوانان کمک می کنند. به همین دلیل مسئولیت والدین چند برابر می شود.
گام دوم
قدم بعدی صحبت کردن با نوجوان در مورد مسائل جنسی است. والدین باید آگاهی نوجوان را نسبت به تغییرات بدنشان بالا ببرند. والدین باید ارگان های تناسلی و مواردیکه در طی تحریکات جنسی اتفاق می افتد را به خوبی برای فرزندشان تشریح کنند. علاوه بر این خطرات جنسی را به طور آشکار برای فرزندانشان توضیح دهند.
راهکارهای برخورد با نیازهای جنسی نوجوانان:
- نحوه برخورد والدین با نیازهای جنسی نوجوانان باید به نحوی باشد که نوجوان را به انحراف نکشاند. مثلا به گونه ای صحبت شود که علاوه بر حفظ حرمت ها، تمام اطلاعات جزئی به نوجوان داده شود. اگر والدین نمی توانند رو در رو صحبت کنند بهتر است از پیامک یا نامه استفاده کنند. ولی سعی کنند کسی را واسطه این کار نکنند. این مورد بسیار مهم است. لحن و نوع برخورد با نوجوان درباره مسائل جنسی نیز مهم است.
- به نوجوان مسئولیت بدهند. هر چه وظایف نوجوان بیشتر باشد فرصت کمتری برای خیالپردازی های جنسی پیدا می کند.
- نوجوان را تشویق به ورزش کنند. ورزش یکی از مهم ترین عوامل در جلوگیری از ناهنجاری های جنسی است.
- مصرف غذاهای تند و با ادویه، باعث تحریک جنسی بیشتر در نوجوانان می شود.
- از محیط هایی که باعث تحریک جنسی می شود مثل میهمانی های آنچنانی یا پارتی ها باید خودداری شود.
- روحیه دینی نوجوان را باید تقویت نمود.
- رفتار زناشویی پدران ومادران باید در خفا باشد و حرمت ها و خطوط قرمز در خانه باید رعایت شود.
- آموزش مهارت «نه» گفتن به درخواست جنسی
به فرزندتان بیاموزید افراد هوسران و بیماران جنسی به بهانههای مختلف و با سخنان فریبنده به دنبال سوء استفاده جسمی و روحی از دیگران هستند. به فرزندتان بگویید سوءاستفادهگران جنسی ممکن است از جملاتی استفاده کنند که به نظر منطقی است؛ مثل «به یک بار تجربهاش میارزد، تو دیگر بزرگ شدهای، مگر مرا دوست نداری، کسی چیزی نمیفهمد، اگر قبول نکنی ترکت میکنم و…»، اما در نهایت این ارتباط پایان خوبی نخواهد داشت. نوجوانان باید «نه» گفتن به درخواست جنسی دیگران را یاد بگیرند.
در برخورد با نیازهای جنسی نوجوانان این مسائل باید مطرح شود:
- او باید در مورد ریز و درشت اندام تناسلیش اطلاعات کافی داشته باشد.
- نوجوان باید عوارض خود ارضایی را بداند.
- باید در مورد بیماری های مقاربتی جنسی و راه های انتقال آن ها آگاه باشد.
- باید بداند که مضرات رفتن به سایت های غیر اخلاقی و دیدن فیلم های مستهجن چیست
بحران نیازهای جنسی نوجوانان چیست؟
بحران نیازهای جنسی نوجوانان از سنین ۱۱ سالگی شروع می شود و در سنین ۱۵ تا ۱۷ سالگی به اوج خود می رسد. نوجوان در این سن نسبت به بدن خود بسیار حساس می شود و حس ناشناخته ای در مورد اندام های جنسی اش دارد. این اولین مرحله از بحران است. در مرحله دوم نوجوان متوجه تحریکات بدن خود می شود. این تحریکات ممکن است در خواب اتفاق بیافتد یا یک انزال غیر ارادی ببیند. یا ممکن است با دیدن جنس مخالف یا صحنه ای عاطفی حالش عوض شود و آلت تناسلی اش رشد کند و در دختران مایعی از آنها خارج شود. زمانی که علاقه به جنس مخالف پیدا می کند دوست دارد با او ارتباط داشته باشد.
اما بحران نیاز جنسی نوجوانان از جایی آغاز می شود که تحریکات شهوانی او زیاد باشد. در این صورت مبارزه کردن با این تحریکات بسیار سخت است. برخی از نوجوانان نسبت به برخی دیگر گرم مزاج تر هستند و این موضوع مدیریت را سخت می کند.
نکته:
- تمام حرکات نوجوان از روی احساس است نه عقل. به همین دلیل بزرگترین شکست های عاطفی را در این سن می خورند.
مشکلات دوران بلوغ نوجوانان چیست؟
۱. به لحاظ جسمی با تغییرات فاحش بدن، نوجوان دچار سردرگمی شده و بسیاری از مسائل برای او در هاله ای از ابهام قرار می گیرد. در این شرایط اگر راهنمایی نباشد قطعا نمی تواند از این مرحله حساس به آسانی عبور کند.
۲. از لحاظ روحی و عاطفی به دلیل ترشح هورمون های جنسی، نوجوان سعی می کند به هر نحوی که شده پاسخ این تحریکات را بدهد. معمولا بیشتر خانواده ها از کجروی ها و اخلاق بد نوجوانشان به تنگ آمده اند، در صورتی که اگر در ابتدا آگاهی های لازم به نوجوان داده می شد مشکلاتشان خیلی کمتر از الان بود.