آشپزخانهشیرینی

طرز تهیه سوهان باقلوایی

طرز تهیه سوهان باقلوایی

شاید این طور فکر کنید، که سوهان یکی از قدیمی‌ترین شیرینی‌های ایران است. حتی برخی ممکن است، این تصور را داشته باشید، این شیرینی قدمت چند هزار ساله دارد. در حالی که اصلا این طوری نیست. قدمت و تاریخچه این شیرینی به دوره قاجار و دوران سلطنت ناصرالدین شاه باز می‌گردد. سوهان باقلوایی به شکل باقلوا تولید می‌شود. علت نام گذاری آن به این اسم هم شباهت ظاهری این نوع شیرینی به شیرینی باقلوا می‌باشد. همان طور که میدانید، باقلوا نوعی شیرینی است که در شکل­‌های مختلف و با مزه­‌های بادامی، نارگیلی و گردویی در این شیرینی به کار گرفته می‌شود. این نوع شیرینی دارای طعم و مزه بی‌نظیر و منحصر به فردی است. این شیرینی یک غذای غنی شده محسوب می‌شود. ارزش غذایی سوهان باقلوایی به حدی زیاد است که می‌توان از به عنوان یک میان وعده کامل استفاده کرد. با ویکی ناب همراه باشید تا با طرز تهیه سوهان باقلوایی آشنا شوید، همچنین کنار ما باشید با طرز تهیه سوهان لقمه ای.

طرز تهیه سوهان باقلوایی

مواد لازم:

کره‌حیوانی

آرد

جوانه‌‌گندم

روغن

شکر

زعفران

زرده تخم‌مرغ

هل

نوع مغز: پسته و خلال بادام

روش تهیه:

این سوهان به شکل مربع است که معروف به باقلوایی هست و روی آن پودر پسته و خلال بادام می پاشند. با طعمی به یاد ماندنی، قالب هایی متناسب و تزیینات مغز پسته، ویژه پذیرایی در مجالس می باشد.

طرز تهیه شیرینی برنجک شمالی

پیشکشی برای شاه

دوران سلطنت ناصرالدین شاه، دورانی است که در ایران تغییرات زیادی رخ داده است. در این دوره می‌توانید تغییراتی را در همه ابعاد جامعه مشاهده کنید. البته بسیاری از این تغییرات و تحولات ناشی از ارتباط ایرانیان با اروپاییان بود. اما این شیرینی ارتباطی به خارجی‌ها ندارد. بلکه نوعی حلوای جدید و تازه بود، که در این دوره برای پیشکشی به خدمت شاه تهیه شد.

بزرگان شهر قم مراسم باشکوهی را برای افتتاح صحن عتیق بارگاه حضرت معصومه (س) تدارک دیدند. در این مراسم از ناصرالدین شاه برای افتتاح دعوت شد. اما شاه به دلیل شرایط و مقتضیات زمانی نتوانست، در این مراسم شرکت کند. بنابراین رئیس ایل قاجار را برای شرکت در مراسم افتتاح صحن عتیق آرامگاه حضرت معصومه (س) فرستاد تا در آن شرکت کند.

بر اساس رسم و سوم و سنت­‌ها هر یک از بزرگان شهر هدایایی را به نماینده شاه پیشکش می‌کردند. در این میان یکی از بزرگان شهر حلوایی را تقدیم نماینده شاه نمود که ایشان بعد از میل کردن آن حلوا، گفتند این چه حلوایی بود، که غذای من را مانند سوهان برید. بعد از آن اسم سوهان بر روی حلوای جدید ماندگار شد و پخت آن به صورت گسترده شروع شد.

۵/۵ (۲ نظر)
منبع
بخش آشپزی ویکی ناب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا