طرز تهیه سوهان پشمکی
سوهان پشمکی هم که میتوان گفت ترکیبی از سوهان و پشمک میباشد که دارای خواص بسیار زیاد و شگفت انگیزی است. این شیرینی به دلیل داشتن زرده تخم مرغ در خود سرشار از پروتئین است. بنابراین برای رشد کودکان، افزایش استحکام استخوانها و بهبود و نیز سلامت سیستم عصبی بسیار مفید است. این شیرینی به دلیل استفاده از پشمک خواص بسیاری پیدا کرده است. شیوهی معمول تهیهی سوهان در کارگاهها به این صورت است که سوهان و پشمک را به صورت جدا گانه پخت میکنند و بعد سوهان را به وسیلهی وردنه تخت کرده و لایهای از پشمک را روی آن قرار میدهند. با ویکی ناب همراه باشید تا با طرز تهیه سوهان پشمکی آشنا شوید.
روش تهیه:
به عبارت دیگر باید گفت که، سوهان پشمکی همان سوهان لقمهای است. ولی تفاوت آن با سوهان لقمهای این میباشد، که در وسط آن به جای مغز، از پشمک استفاده شده است. به همین دلیل میتوان گفت که ترکیب سوهان و پشمک طعم فوقالعاده را به وجود میآورد.
پیشکشی برای شاه
دوران سلطنت ناصرالدین شاه، دورانی است که در ایران تغییرات زیادی رخ داده است. در این دوره میتوانید تغییراتی را در همه ابعاد جامعه مشاهده کنید. البته بسیاری از این تغییرات و تحولات ناشی از ارتباط ایرانیان با اروپاییان بود. اما این شیرینی ارتباطی به خارجیها ندارد. بلکه نوعی حلوای جدید و تازه بود، که در این دوره برای پیشکشی به خدمت شاه تهیه شد.
بزرگان شهر قم مراسم باشکوهی را برای افتتاح صحن عتیق بارگاه حضرت معصومه (س) تدارک دیدند. در این مراسم از ناصرالدین شاه برای افتتاح دعوت شد. اما شاه به دلیل شرایط و مقتضیات زمانی نتوانست، در این مراسم شرکت کند. بنابراین رئیس ایل قاجار را برای شرکت در مراسم افتتاح صحن عتیق آرامگاه حضرت معصومه (س) فرستاد تا در آن شرکت کند.
بر اساس رسم و سوم و سنتها هر یک از بزرگان شهر هدایایی را به نماینده شاه پیشکش میکردند. در این میان یکی از بزرگان شهر حلوایی را تقدیم نماینده شاه نمود که ایشان بعد از میل کردن آن حلوا، گفتند این چه حلوایی بود، که غذای من را مانند سوهان برید. بعد از آن اسم سوهان بر روی حلوای جدید ماندگار شد و پخت آن به صورت گسترده شروع شد.