معرفی کتاب تسلی بخشی های فلسفه
معرفی کتاب تسلی بخشی های فلسفه
کتاب تسلي بخشي هاي فلسفه یکی از معروفترین آثار آلن دوباتن است. ای کتاب که نخستین بار در سال ۲۰۰۰ به چاپ رسید مورد توجه فلاسفه و علاقمندان به فلسفه واقع شد. این کتاب در ایران توسط عرفان ثابتی ترجمه شده است.
در این کتاب آلن دوباتن برای حل مشکلات زندگی بشر امروزی به زندگی فلاسفه بزرگ جهان مانند سقراط و مونتی و… مراجعه می کند. برای تعریف بهتر کتاب تسلی بخشی های فلسفه می توانیم عبارت ” فلسفه برای زندگی” را به کار ببریم. این کتاب در شش بخش نوشته شده است. در بخش اول نویسنده برای حل مشکل عدم محبوبیت و نحوه برخورد با آن که بشر امروز به طور اکثریت با آن روبروست به زندگی سقراط مراجعه می کند. در فصل دوم برای حل مشکل بی پولی و نحوه برخورد با آن به زندگی اپیکور مراجعه می کند.
در فصل سوم برای آموزش نحوه برخورد با ناکامی ها به زندگی سنکا مراجعه می کند. در فصل چهارم برای مقابله با ناتوانی ها به زندگی مونتنی مراجعه می کند. در فصل پنجم برای حل مشکل قلب شکسته و شکست های عاطفی زندگی شوپنهاور را بیان می دارد. و در نهایت در فصل آخر برای حل و نحوه برخورد با سختی ها در زندگی راه حل را در زندگی نیچه جست و جو می کند.
بريده اي از کتاب
آنچه در آثار هنري و فلسفي ميبينيم نسخههاي عيني دردها و تقلاهاي خودمان هستند که با زبان يا تصوير مناسبي، مجسم و تعريف ميشوند.
هنرمندان و فلاسفه نه فقط به ما نشان ميدهند چه احساسي داشتهايم، بلکه تجربيات ما را تاثيرگذارتر و هوشمندانهتر از خودمان بيان ميکنند؛
ايشان جنبههايي از زندگي ما را به تصوير ميکشند که خودمان قادر به تشخيص آنها هستيم، ولي هرگز نميتوانستهايم با چنان شفافيتي آنها را درک کنيم.
هنرمندان و فلاسفه وضعيت ما را به خودمان توضيح ميدهند و به اين ترتيب به ما کمک ميکنند تا در اين وضعيت احساس تنهايي و پريشاني کمتري داشته باشيم.
فلسفه و هنر، به دو شيوه متفاوت، به ما کمک ميکنند تا، به قول آرتور_شوپنهاور درد را به معرفت تبديل کنيم…